Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Φοφίκου Αθανασία
Εργοθεραπεύτρια S.I.
Στοιχεία επικοινωνίας
Κιν: 6973371883
Σταθ: 241 3015043
Email: fofikou.athanasia@gmail.com
Εκπαίδευση
Τμήμα Εργοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών

Η Αθανασία Φοφίκου γεννήθηκε το 1978, στην πόλη της Λάρισας και είναι Εργοθεραπεύτρια, απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Συνέχισε την μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην «Ψυχική Υγεία – Ειδική Αγωγή» στο Α.Τ.Ε.Ι. Λάρισας.

Έχει εργαστεί σε κέντρα Φυσικής και Νευρολογικής Αποκατάστασης, Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, Παιδιατρικής Εργοθεραπείας από το 2004, καθώς και στην Ειδική Σχολική Εκπαίδευση επί σειρά ετών. Εργάστηκε ως καθηγήτρια του τμήματος Εργοθεραπείας σε ιδιωτικό κολλέγιο. Διατηρεί Παιδιατρικό Κέντρο Εργοθεραπείας στη Λάρισα καθώς επίσης εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης σε ιδιωτικό κέντρο λογοθεραπείας στην επαρχία της Ελασσόνας. Έχει εξειδικευτεί στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (S.I.) από τους σημαντικότερους εκπαιδευτές στην μέθοδο (P. Oetter, S. Cool, P&J. Willbarger, Ευστράτιος Αλεξάνδρου, Ελίζα Μάγκλαρη) και εποπτευθεί επί σειρά ετών στην Ανώτερη Κλινική Συλλογιστική της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων και ασχολείται παράλληλα με τις διαταραχές σίτισης επί σειρά 12 ετών.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την ανίχνευση, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση διαταραχών σίτισης σε παιδιά με διαταραχές Αισθητηριακής Επεξεργασίας. Έχει υπάρξει ομιλήτρια σε ημερίδες και συνέδρια. Με τον λογοθεραπευτή Γκόγκα Ιωάννη εκπόνησαν πολυετές ερευνητικό έργο πάνω στις  διαταραχές σίτισης, σε ένα μεγάλο δείγμα παιδιών(750 παιδιά - στους νομούς της Θεσσαλίας) με δυσκολίες αισθητηριακής επεξεργασίας, και το οποίο παρουσιάστηκε στο 6ο Πανευρωπαϊκό  Συνέδριο Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής και έχει δημοσιευτεί στα πρακτικά τους.