Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γιάννης Γκόγκας
Λογοθεραπευτής Bobath N.D.T.
Στοιχεία επικοινωνίας
Κιν: 6937657979
Σταθ: 2421077383
Email: gogaslogo@hotmail.com
Εκπαίδευση
Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών

Ο Ιωάννης Γρηγορίου Γκόγκας, γεννήθηκε το 1979 στην πόλη της Λάρισας και είναι Λογοθεραπευτής, απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών. Συνέχισε την εκπαίδευση του ως Υποψήφιος για Διδακτορικό στο τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με επιβλέποντα καθηγητή, τον κύριο Ανάργυρο Καραπέτσα.

Από το 2004, έχει εργαστεί ή συνεργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης, σε Κέντρα Φυσικής και Νευρολογικής Αποκατάστασης, σε Κέντρα Λογοθεραπείας Παιδιών και Ενηλίκων, με το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας, με την Κλινική Alzheimer και Συναφών Νευρολογικών Παθήσεων Βόλου, με το Εργαστήριο Νευροψυχολογίας του τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με το Ωτορυνολαρρυγγολογικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας,  και στην Ειδική Σχολική Εκπαίδευση στο Σχολείο Κωφών- Βαρηκώων και Τυφλών Βόλου, όπως επίσης στα πλαίσια Εθελοντικής Λογοθεραπευτικής επίβλεψης των παιδιών του 2ου Ειδικού Σχολείου Βόλου.

Από το 2011 διατηρεί κέντρο Λογοθεραπείας στην πόλη του Βόλου. Έχει κάνει την Διδασκαλία μαθημάτων σχετιζόμενων με την Παθολογία του Λόγου στα Σεμινάρια 400 ωρών με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, την τριετία 2009 - 2012, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Ανάργυρου Καραπέτσα, υπό την αιγίδα, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς επίσης έχει πάρει μέρος στην διδασκαλία κάποιων μαθημάτων του τμήματος Ειδικής Αγωγής, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Ανάργυρου Καραπέτσα. Έχει εργαστεί ως διδάσκων, στα  Σεμινάρια Ειδικής Αγωγής, της Ιδιωτικής Εταιρίας διεξαγωγής σεμιναρίων   Vellum Global Educational Services, στο παράρτημα Βόλου. Έχει εξειδικευτεί, στην Νευροεξελικτική Μέθοδο Βobath από τους σημαντικότερούς εκπαιδευτές (Γεωργιάδου, Μιλιώτη, Κάνδραλη, Bloom, Kindler), καθώς επίσης είναι εξειδικευόμενος στην Μέθοδο Padovan (Beatriz Padovan), έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων και ασχολείται παράλληλα με τις διαταραχές σίτισης και κατάποσης, παιδιών και ενηλίκων επί σειρά 18 ετών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την ανίχνευση , τη διάγνωση και την αντιμετώπιση διαταραχών σίτισης σε παιδιά με διαταραχές Αισθητηριακής Επεξεργασίας, καθώς επίσης και τις Διαταραχές Κατάποσης.  Έχει υπάρξει ομιλητής σε ημερίδες και συνέδρια. Με την εργοθεραπεύτρια Αθανασία Φοφίκου εκπόνησαν πολυετές ερευνητικό έργο πάνω στις  διαταραχές σίτισης, σε ένα μεγάλο δείγμα παιδιών(750 παιδιά - στους νομούς της Θεσσαλίας) με δυσκολίες αισθητηριακής επεξεργασίας, και το οποίο  παρουσιάστηκε στο 6ο Πανευρωπαϊκό  Συνέδριο Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής και έχει δημοσιευτεί στα πρακτικά τους.